زعفرون 20

سنتی بکاریم یا ارمانی؟

 

در حال حاضر زعفران ایران به صورت هشت ساله کشت می شود،اما بهره برداری اقتصادی از زمین فقط در چهار سال میانی صورت می گیرد.در دو سال اول کشت،اندازه پیازها ریز و میزان مواد غذایی موجود در آنها برای رویش گیاه و شروع گل دهی مناسب نیست.در 2 سال اخر نیز به علت بالارفتن تراکم پیازها در زمین و محدود شدن مواد غذایی موجود در خاک،پیازها دوباره ریز می شوند.بنابراین در دوسال ابتدایی و انتهایی هر دوره کشت زعفران،عملکرد در واحد سطح کم شده و باعث صرف هزینه و انرژی و معطل ماندن زمین و اب می شود.

  • به روش سنتی از قدیم،کشاورزان زعفران را به صورت کپه ای می کارند.(یعنی چند پیاز را داخل یک گودچه قرار می دهند و به صورت گودچه گودچه و کپه ای می کارند.)این کار باعث می شود قسمتی از سطح بیسن گودچه ها خالی بماند و در جایی که تعداد زیادی پیاز داخل یک گودچه قرار می گیرد،از سال دوم به بعد با هم برای رشد رقابت می کنند و تکثیر پیاز در گودچه انجام می شود و تعداد زیادی پیاز در یک نقطه تجمع می کنند و برای جذب اب و مواد غذایی و نور با هم رقابت می کنند.این کار باعث می شود که طول دوره برداشت زعفران حدود هشت تا ده سال باشد.
  • میانگین تولید مزارع سنتی،حدود 3.5 تا 4 کیلوگرم در هکتار است.در کشت سنتی اغلب کشاورزان در شهریور ماه اقدام به کشت پیاز می کنند.در شهریور ماه پیاز زعفران از خواب حقیقی بیرون امده و جوانه زده است و جابجایی انها برای کاشت،به پیاز زعفران صدمه می زند.کشاورزان در روش سنتی،مزارع را به صورت غرقابی آبیاری می کنند
  • در مزارع آرمانی،زمان کشت خرداد است.در این موقع،پیاز زعفران در خواب حقیقی به سر می برد و جابجایی پیاز از مزرعه ای به مزرعه ای دیگر به منظور کاشت،صدمه ای به پیاز نمی زند.در این روش از ابیاری تحت فشار استفاده می شود.برای این کار از لوله های پی فلکس استفاده می کنند.این لوله ها از پلی اتیلن ساخته شده است.طول نوارها 100 متر و فاصله ابپاش ها از هم 30 سانتی متر است.ابپاش ها تا 5 متر اطراف خود،عملیات ابپاشی را انجام می دهند.در واقع این لوله 100 متری،1000 متر از سطح زمین را ابیاری می کند.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن